Hoe lang kan ik een implantaat behouden?

Het is de bedoeling om levenslang te genieten van een goed verzorgd gebit. Tanden kunnen verloren gaan door een ongeluk, door de gevolgen van cariës (gaatjes in tanden) of door parodontitis.

Een implantaat is meestal de beste keuze om een verloren tand te vervangen. Goed verzorgde implantaten kunt u lang behouden. U dient uw implantaten dagelijks te verzorgen, net zoals uw eigen tanden. Hiervoor reiken wij u de nodige hulpmiddelen voor mondhygiëne aan. Laat uw implantaten ook jaarlijks beoordelen.

Rokers hebben echter een bovengemiddeld risico op een niet-succesvolle implantaatbehandeling. Bij rokers die bovendien tanden zijn verloren door parodontitis, ligt het risico op een niet-succesvolle implantaatbehandeling nog hoger.

Bij rokers komt het vaker voor dat het bot rond een implantaat loslaat (peri-implantitis). Peri-implantitis treedt meestal pas enkele jaren na het plaatsen van de implantaten op. Het is moeilijk behandelbaar en kan uiteindelijk leiden tot verlies van het implantaat. Daarom adviseren wij alle rokers om te stoppen met roken vóór ze implantaten laten plaatsen. Aan de hand van uw medische voorgeschiedenis bespreken wij met u de risico’s op een niet-succesvolle behandeling. Als het niet of minder aangewezen is om implantaten te plaatsen, stellen wij u alternatieven voor.